Werken accessoires

MASKERS, MASKERS … FILTERS

Beschermende maskers zijn basisproducten voor persoonlijke bescherming, die worden gebruikt om effectief te beschermen tegen alle soorten stof, gassen, dampen, enz.

Lettersymbolen en kleurcodes die worden gebruikt om filters en bussen te identificeren, afhankelijk van hun doel:
Jak podzielić pochłaniacze?

Podział pochłaniaczy gazowych

Alle absorberende elementen zijn verder onderverdeeld in drie beschermingsklassen:

  • klasse 1 – filters met een lage sorptiecapaciteit, bedoeld voor bescherming tegen gassen of dampen met een volumetrische concentratie in de lucht van maximaal 0,1% (1.000 ppm),
  • klasse 2 – absorbers met gemiddelde sorptiecapaciteit, bedoeld voor bescherming tegen gassen of dampen met een volumetrische concentratie in de lucht van niet meer dan 0,5% (5.000 ppm),
  • klasse 3 – absorbers met hoge sorptiecapaciteit, ontworpen om te beschermen tegen gassen of dampen met een volumetrische concentratie in de lucht tot 1% (10.000 ppm).

Welk filter is het beste?

Het filtratierendement wordt bepaald tegen standaard aerosolen, d.w.z. natriumchloride en paraffineolienevel. Afhankelijk van de filterefficiëntie worden filterelementen onderverdeeld in drie beschermingsklassen:

  • klasse 1 – (P1-markering) – filtratie-efficiëntie 80% – gebruikt voor bescherming tegen vaste deeltjes met een lage toxiciteit waarvoor NDS≥2mg / m3,
  • klasse 2 – (markering P2) – filtratie-efficiëntie 94% – gebruikt voor bescherming tegen vaste en vloeibare deeltjes met een lage en gemiddelde toxiciteit waarvoor NDS≥0,05 mg / m3,
  • klasse 3 – (markering P3) – filtratie-efficiëntie 99,95% – gebruikt voor bescherming tegen vaste en vloeibare deeltjes met hoge toxiciteit waarvoor TLV <0,05 mg / m3.

Voorbeeld van markering: AB1P3 – dit is een klasse 1 absorber, bedoeld voor organische gassen en dampen met een kookpunt boven 65°C (A) en anorganische gassen en dampen (B) gecombineerd met een klasse 3 filter (P).

CO ZNAJDZIECIE W SKLEPACH SCHOENEN4WERK?

In onze winkels vind je producten gemaakt van hoogwaardig materiaal, waaronder: Climax Beschermend volgelaatsmasker model 731-S SILICONE

werkcomfort. Het veroorzaakt geen irritatie of allergieën.
Het vijfpuntsbevestigingssysteem maakt het gemakkelijk om het masker op en af te zetten – voor een betere pasvorm van het masker.
Binnen halfgelaatsmasker van thermoplastisch rubber.
Uitgerust met een schroefdraadaansluiting met een ademautomaat en een pakking, gebruikt om filters te monteren die zijn gemaakt in overeenstemming met EN 148/1 – voor een betere selectie van filters en absorbers. Volledige set combinaties van klasse 2-filters en P3-filters.
kras- en slagvast vizier.
Het masker is in de originele verpakking en vrij van verontreinigingen 5 jaar houdbaar.
Standaard wordt deze aangeboden zonder filter en absorbers. Mogelijkheid om de set compleet te maken – de voorgestelde filters zijn 100 LD P3 R en 202 filters.
de mogelijkheid van servicevervanging van geselecteerde delen van het masker.
Werkt met Climax-filters.
Als het goed is aangebracht, bedekt het de ogen, neus, mond en kin. Gemaakt van lichte, zeer resistente materialen, is het op geen enkele manier nadelig voor de gezondheid van de gebruiker. Het masker zorgt voor comfortabel werken onder alle omstandigheden, zonder bewegingen te beperken en zonder het zicht te beperken. Het biedt maximale bescherming gedurende de gehele gebruiksperiode.

Aanvullende normen voor explosiegevaarlijke omgevingen voor 731 PN-E-05204, PN-E-05201 halfgelaatsmaskers

MASKER LICHAAM:
Het maskerlichaam is gemaakt van zeer resistente siliconen. Het is gemakkelijk aan te passen aan het gezicht van de gebruiker en biedt een uitzonderlijk gebruikscomfort. Goed ontworpen vorm en materiaal zorgen voor een nauw contact tussen het masker en het gezicht. De behuizing heeft een universele schroefdraad voor enkele filters en absorbers volgens EN148-1
UITLAATKLEP:
De uitgeademde lucht stroomt via het uitademventiel naar buiten. Het ventiel bestaat uit een zitting en een membraan dat opengaat bij uitademing. Tijdens het inademen is het diafragma gesloten. Alle ingeademde lucht gaat door de filters en bussen die op het masker zijn gemonteerd.

PASVORM BANDJES AANPASSEN:
verstelbare lengte van alle banden;
hoofdsteun voor comfortabel dragen;
afneembare nekriem;
vijfpunts, verstelbaar hoofdharnas maakt het gemakkelijk aan te brengen en verhoogt het gebruikscomfort.

Halfgelaatsmaskers filteren

Afhankelijk van de filterefficiëntie worden filterende halfgelaatsmaskers onderverdeeld in drie beschermingsklassen:

  • klasse 1 – (aanduiding FFP1) – filtratie-efficiëntie 80% – gebruikt voor bescherming tegen lage toxiciteit vaste en vloeibare deeltjes waarvoor NDS≥2mg/m3, op voorwaarde dat de maximale concentratie tot 4x NDS is,
  • klasse 2 – (aanduiding FFP2) – filtratie-efficiëntie 94% – gebruikt voor bescherming tegen vaste en vloeibare deeltjes met een lage en gemiddelde toxiciteit waarvoor NDS≥0,05 mg / m3, op voorwaarde dat de maximale concentratie tot 10xNDS is,
  • klasse 3 – (aanduiding FFP3) – filtratie-efficiëntie 97% – gebruikt voor bescherming tegen zeer toxische vaste en vloeibare deeltjes waarvoor TLV < 0,05 mg / m3, op voorwaarde dat de maximale concentratie tot 20x TLV is.

Aanvullende markeringen van filterende halfgelaatsmaskers:

– S – halfgelaatsmasker ontworpen om alleen vaste deeltjes te filteren (stof, rook),

– SL – halfgelaatsmasker ontworpen voor de filtratie van vaste deeltjes (stof, rook) en vloeibare deeltjes (mist),

– D – aanvullende eis van voldoende stofopname, gecontroleerd met dolomietstof,

– C – aanvullende eis van voldoende stofopname, gecontroleerd met kolenstof.

Filterende ademhalingstoestellen hebben geen gestandaardiseerde kleurcode. Naast filterende eigenschappen absorberen sommige maskers schadelijke chemicaliën, maar alleen in concentraties onder de TLV, en worden ze meestal gebruikt om onaangename geuren te neutraliseren.

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *