Werkschoenen

Hoe werkschoenen kiezen?

Werkschoenen - waar moet je speciaal op letten bij het kopen van werkschoenen

Werkschoenen vormen, naast werkkleding en beschermende kleding, het basiselement van persoonlijke bescherming. Hun doel zal, afhankelijk van het uitgevoerde werk (beroep), voornamelijk zijn om de voeten en benen te beschermen tegen externe factoren die mechanische en chemische schade, brandwonden en bevriezing kunnen veroorzaken, evenals veranderingen veroorzaakt door verschillende weersfactoren, zoals vocht, koude of warmte. Maar ook het werkcomfort is belangrijk. Bij het winkelen moeten we er rekening mee houden dat de schoenen die we kiezen ons bijna elke dag zullen dienen. Aanpassing aan individuele behoeften bepaalt het welzijn van de werknemer en zelfs de mate van vermoeidheid. Vandaag heeft u de mogelijkheid om uit te zoeken welke werkschoenen u moet kiezen om comfortabel te zijn en tegelijkertijd uw voeten een passend veiligheidsniveau te bieden, in overeenstemming met de Europese normen, en de efficiëntie van uw werk te vergroten.

Soort en werkplek

Een van de eerste vragen die een medewerker van een kleding- en werkschoenenwinkel ons stelt, is de vraag naar de werkplek. We hebben ander veiligheidsschoeisel nodig in het magazijn, en een ander als we op een bouwplaats werken. Als het gaat om grote magazijnhallen (bijv. werkzaamheden met het verzamelen van bestellingen voor winkels) en andere droge plaatsen, kunt u het beste kiezen voor een ultralicht, antislipmodel met een beveiligde veiligheidsneus en een ademende voet. veiligheid, bijv. een hoger bovenwerk, een beveiligde veiligheidsneus (staal of kunststof – er wordt een aparte vermelding gemaakt van de soorten veiligheidsneuzen) en een gevormde, antislipzool die bestand is tegen lekrijden. Vaak hebben we bij buitenwerkzaamheden waterdicht schoeisel nodig, d.w.z. waterdicht of waterdicht, soms hebben we speciale werkschoenen nodig. Dit geldt met name voor industrieën zoals elektrische isolatie en lassen. Dan moet het schoeisel bijvoorbeeld een verhoogde weerstand hebben tegen chemische of zelfs bijtende stoffen of hoge temperaturen.

Categorie werkschoenen

Bij het plannen van de aanschaf van werkschoenen moeten wij ook rekening houden met welke categorie werkschoenen van ons wordt verlangd door het soort werk en de werkgever. We onderscheiden drie basiscategorieën werkschoenen, namelijk: veiligheidsschoenen, veiligheidsschoenen en beroepsschoenen. (Over de klassen werkschoenen wordt een aparte vermelding gemaakt) Veiligheidsschoenen, gemarkeerd met de letter P, hebben een beveiligde neus die bestand is tegen een druk van 100 J. Veiligheidsschoenen gemarkeerd met de letter S zijn bestand tegen een druk van 200 J. Daarentegen hebben professionele schoenen geen beveiligde veiligheidsneus, dus ze worden meestal gebruikt op plaatsen waar er geen risico bestaat dat de voet bekneld raakt. Als we geïnteresseerd zijn in dit soort schoeisel, moeten we zoeken naar markeringen in de vorm van de letter O.

Zool

Een van de belangrijkste elementen waar we ook op moeten letten is de zool. De eigenschappen variëren afhankelijk van de klasse van veiligheidsschoenen. Besteed aandacht aan het materiaal waarvan het is gemaakt, omdat het de veiligheid en het comfort van het dragen van werkschoenen beïnvloedt. De modellen die momenteel op de markt zijn, hebben meestal een zool die is gemaakt van een van de verschillende soorten kunststof, zoals polyurethaan (PU), polyurethaan met dubbele dichtheid (PU / PU) of een combinatie van polyurethaan en nitrilrubber (PU / NITRIL).

Bovenmateriaal (schoen boven)

Bij het kopen van schoeisel is ook het materiaal van belang waarvan een specifiek model van de werkschoen is gemaakt. We kunnen kiezen uit vele modellen van leer, textiel of kunststof, met verschillende mate van luchtdoorlatendheid. Leren schoenen worden meestal gekozen omdat het duurzaam, comfortabel en bestand is tegen verschillende soorten schade. Maar ook modellen van andere materialen kunnen de voet perfect beschermen.

Prijzen

Het bereik van de prijslimieten van werkschoenen kan behoorlijk groot zijn, omdat de kosten ervan voornamelijk afhangen van de beschermingsklasse van het schoeisel en het comfort dat door de fabrikanten wordt geboden. Bij het kopen kunt u zich niet alleen laten leiden door de prijs, want door het goedkoopste model te kiezen, kunnen we onszelf, vooral onze voeten, vaak blootstellen aan groot gevaar.

Dobór właściwego rozmiaru

Goed gekozen werkschoenen zorgen voor comfortabel werken, ongeacht de omstandigheden waarin we ons bevinden. Sommige klanten klagen dat het soms erg moeilijk is om de juiste schoenmaat te kiezen, waardoor ze een te klein of te groot model kopen. Hoe het te vermijden? Werkschoenen moeten worden gepast voordat ze worden gekocht !!! Het personeel van de winkel met werkkleding en schoeisel zal ook in dit geval behulpzaam zijn, die ons met behulp van de opgedane kennis en ervaring zal helpen bij het kiezen van het juiste schoeisel in termen van maat en mate van bescherming aangepast aan het uitgevoerde werk.

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *